Chestionare Categoria A (A, A1, A2, AM)

Te pregatesti pentru examenul auto la Categoria A? Poti rezolva zeci de chestionare prin care te pregatesti sa obtii permisul de conducere.

Fiecare chestionar are un numar total de 20 de intrebari si un timp de rezolvare de 30 de minute. Pentru a promova trebuie sa raspunzi corect la 17 de intrebari! Ai voie sa gresesti 3 intrebari.

Chestionare predefinite

Informatii

Pentru a putea conduce un autovehicul din Categoria A (motociclete si triciclu cu motor ce are puterea de peste 15 kW), trebuie sa aveti minim 24 de ani sau cel putin 2 ani de experienta in conducerea autovehiculelor din categoria A2.

Cei ce vor sa se pentru examenul la Subcategoria AM, trebuie sa stiti faptul ca varsta minima trebuie sa fie de 16 ani. Cei ce obtin permisul de conducere pentru aceasta subcategorie pot conduce mopede, inclusiv ATV-uri, care nu depasesc 45 km/h, dar care nu au o capacitate cilindrica mai mare de 50 cm3 si puterea nu depaseste 4 kW.


Subcategoria A1 incadreaza motociclurile cu o capacitate cilindrica maxima de 125 cm3, unde puterea nu depaseste 11 kW si raportul putere-greutate este de maxim 0.1kW/kg. Triciclurile trebuiesc dotate cu motoare ce au o putere maxima de 15kW. Varsta minima pentru aceasta subcategorie este de 16 ani.


Subcategoria A2 este destinata celor ce vor sa conduca motocicluri cu o putere de cel mult 35kW, dar care nu au un raport putere-greutate mai mare de 0,2kW/kg. Varsta minima pentru aceasta subcategorie este de 18 ani impliniti.


Conditiile generale entru a obtine permisul de conducere dar si dreptul de a conduce pe drumurile publice autovehicule din categoria A si subcategoriile acesteia, trebuie sa obtineti certificatul medical din care reiese ca solicitantul este apt din punct de vedere medical si psihologic pentru conducerea autovehiculelor dar si capacitatea de a rezolva chestionare auto Categoria A. Mai mult decat atat, solicitantul nu trebuie sa fi fost condamnat definitiv prentru oricare din infractiunile prevazute in OUG 195/2002 art. 24.