Chestionare Categoria C (C, C1)

Chestionarele auto pentru obtinerea permisului de conducere din Categoria C contin 26 de intrebari, iar pentru a il promova poti gresi maxim 4 intrebari. Timpul de rezolvare este de 40 de minute. Intrebarile au 3 variante de raspuns, variante corecte pot fi una, doua sau toate trei.

Chestionare predefinite

Informatii

In aceasta categorie sunt incadrate autovehiculele, altele decat cele ce fac parte din categoriile D si D1, a caror masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg si care au maxim 8 locuri pe scaune in afara de cel al conducatorului. 

Posesorii permisului auto categoria C pot conduce si ansambluri de vehicule formate dintr-un autovehicul tragator din categoria C  dar si o remorce ce are masa totala maxima autorizata de pana in 750 kg. Pentru a putea obtine acest permis de conducere, cursantii trebuie sa aiba o varsta minima de 21 de ani.


Subcategoria C1 este destinata autovehiculelor, altele decat cele din categoriile D sau D1, a caror masa maxima autorizata este mai mare de 3.500 kg, insa nu depaseste 7.500 kg, si care nu au mai mult de 8 locuri pe scaune in afara de cel al soferului. Cei ce detin acest permis auto pot conduce si ansambluri de vehicule formate dintr-un autovehicul tragator din categoria C1 si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste greutatea de 750 kg.