Categoria D (D, D1, Tb, Tv)

Chestionare auto pentru obtinerea permisului de conducere pentru Categoria D. Acestea includ 26 de intrebari, iar pentru a lua examenul auto trebuie sa raspundeti corect la 22 de intrebari. Doar 4 intrebari pot fi gresite.

Varsta minima pentru a obtine acest permis de conducere este de 24 de ani.

Chestionare predefinite

Informatii

Permisul auto pentru categoria D este necesar pentru a conduce pe drumurile publice autovehicule care sunt destinate transportului de persoane ce au mai mult de 8 locuri in afara de cel al soferului. Acestor tip de vehicule li se poate atasa si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu este mai mare de 750 kg.


Permisul de conducere pentru Subcategoria D1 permite conducerea autovehiculelor proiectate si construite special pentru transportul de persoane ce au un numar de maxim 16 locuri in afara de cel al conducatorului auto, dar care nu depasesc 8 metri lungime. Posesorul acestui permis de conducere poate conduce si ansamblul de vehicule format dintr-un autovehicul tragator din categoria D1 si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu este mai mare de 750 kg. Varsta minima pentru obtinerea acestui permis este de 21 de ani.


Categoria Tb - troleibuz. Varsta minima 24 de ani impliniti.


Categoria Tv - tramvai. Varsta minima 24 de ani impliniti.