Categoria E (BE, CE, DE, C1E, D1E)

Categoria E se refera la remorcile atasate autovehiculelor, ceea ce inseamna ca nu este una de sine statatoare. Aceasta categorie nu se poate obtine decat in combinatie cu alte categorii stinate autovehiculelor.

Chestionare predefinite

Informatii

Subcategoria BE permite posesorilor permisului auto sa poata conduce un ansamblu de vehicule format dintr-un autovehicul tragator din categoria B dar si o remorca ce are maza totala maxima autorizata mai mare de 750 kg si care impreuna depasesc 3.500 kg. Varsta minima pentru aceasta categorie este de 18 ani impliniti.


Subcategoria CE permite posesorilor sa conduca un ansamblu de vehicule format dintr-un autovehicul tragator din categoria C si o remorca ce are o masa totala maxima autorizata de 750 kg. Varsta minima pentru aceasta categorie este de 21 de ani impliniti.


Subcategoria C1E - inseamna ca posesorii pot conduce pe drumurile publice ansambluri de vehicule formate dintr-un autovehicul din categoria C1 care au atasate o remorca sau o semiremorca ce are o masa totala maxima autorizata mai mare de 750 kg, iar tot ansamblul nu depaseste 12.000 kg. In cazul in care ansamblul este format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca sau o semiremorca cu o masa maxima autorizata mai mare de 3.500 kg, masa totala maxima autorizata a ansamblului nu trebuie sa depaseasca 12.000 kg. Varsta minima este de 18 ani.


Subcategoria DE ofera dreptul de a conduce pe drumurile publice ansambluri de vehicule care sunt formate dintr-un autovehicul tragator din categoria D, ce are atasata o remorca cu masa totala maxima autorizata mai mare de 750 kg. Varsta minima pentru a obtine permis de conducere pentru aceasta categorie este de 24 de ani.


Subcategoria D1E permite conducerea pe drumurile publice a ansamblurilor de vehicule formate dintr-un utovehicul tragator din categoria D1 si o remorca sau semiremorca a carei masa totala maxima autorizata nu este mai mare de 750 kg. Varsta minima este de 21 de ani impliniti.