Chestionare Categoria B (B, B1)

Iti punem la dispozitie chestionarele auto pentru obtinerea permisului de conducere din Categoria B! Poti gasi peste 40 de chestionare prin care poti afla daca esti pregatit pentru examenul auto!

Fiecare chestionar ofera un numar total de 26 de intrebari si un timp de rezolvare de 30 de minute. Pentru a promova trebuie sa raspunzi corect la 22 de intrebari! Ai voie sa gresesti doar 4 intrebari!

Chestionare predefinite

Informatii

Permis de conducere categoria B

Acest permis auto este destinat autovehiculelor ale caror masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg si al caror numar de locuri pe scaune, in afara de cel al soferului, nu depaseste 8.

Posesorul permisului auto de categorie B poate conduce un ansamblu format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg.

Mai mult, trebuie sa stiti ca posesorul permisului auto din categoria poate conduce un ansamblu de vehicule a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg si este format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste masa proprie a autovehiculului tragator.

Cei ce poseda permis de conducere valabil pentru categoria B are si dreptul de a conduce vehicule din categoria Tr.


Subcategoria B1 permite posesorilor permisului auto sa conduca un autovehicul cu trei sau patru roti  ce are masa proprie de peste 400 kg, insa nu mai mare de 550 kg. Acest autovehicul trebuie sa fie echipat cu un motor cu ardere interna ce are o capacitate cilindrica mai mare de 45 cmc sau cu orice alt motor ce ofera o putere echivalenta sau cu viteza  prin constructie mai mare de 50 km/h.


Permisul de conducere pentru categoria Tr este destinat celor ce conduc tractor, masini si utilaje autopropulsate agricole, forestiere sau pentru lucrari. Posesorul acestui permis auto are dreptul sa conduca si un ansamblu de vehicule format dintr-un tractor si una sau doua remorci.