Paris Motor Show

Citeste cele mai recente stiri de la Salonul Auto de la Paris. Puteti gasi informatiivideofoto dar si specificatiile tehnice ale masinilor care au fost prezentate la Mondial de l'Automobile.

BMW i3 si i8 primesc conceptele Garage Italia Crossfade

Constructorul german BMW a fost prezent la Salonul Auto de la Paris. Aceasta nu mai este o stire, pentru ca un producator care se respecta trebuie sa fie prezent la unul dintre cele mai importante showuri auto din lume, si BMW a actionat in consecinta. Ceea ce este cu adevarat o stire, este ca la Paris, germanii au prezentat doua masini concept i3 si i8 Garage Italia Crossfade.

Editiile speciale se numesc Garage Italia Crossfade, si sugereaza, un motiv unic de vopsea. Caroseriei ii este aplicata vopseaua printr-un procedeu special, astfel incat sa permita trecerea treptata de la o nuanta de negru la una de albastru. Tranzitia culorilor este o tehnica noua, vine din secolul 19 si se numeste Pointilism.

In timp ce i3 prezinta dungi verticale, modelului i8 ii sunt aplicate dungi orizontale. Masinile speciale au fost lucrate in colaborare cu italienii de la Garage Italia Customs, un tuner care in mod normal se ocupa de masini ale grupului Fiat-Chrysler, dar se pare ca si cu BMW-urile fac o treaba excelenta, nu-i asa?

Pentru BMW i8, germanii au ales culoarea Protonic Dark Silver care a fost folosita pentru partea din fata a caroseriei. Spre spate, culoarea se tranforma in Protonic Blue, iar aspectul final este unul care atrage orice privire. Aceeasi metoda a fost folosita si la modelul i3, numai ca in acest caz tranzitia se face pe verticala.

Evident ca aceasta noua culoare a fost folosita de tehnicieni si in interiorul masinii. Cabina poarta acelasi motiv, fetele usilor devenind si ele de culoare albastra. Plafonul este imbracat in piele Alcantara de culoare neagra, probabil pentru a obtine un contrast si un plus de eleganta. Daca ambele masini vor intra, intr-un final, in productie, ele nu vor arata la fel.

Reprezentantii BMW spun ca autovehiculele vor fi disponibile cu un design asemanator cu aceste concepte. In plus, ei au declarat ca cele doua modele vor fi disponibile la inceputul anului viitor. Totusi, compania nu a facut insa nici o declaratie despre cat vor costa ele, si nici despre cate exemplare vor fi produse in final.

Hotararea probabil o vor lua in scurt timp, iar noi vom afla cu siguranta penru voi. Odata cu lansarea seriei i, BMW a avut parte de succes in depasirea restritciilor prin proiectarea de autovehicule cu ajutorul unor materiale complet noi. Asa ca expresivitatea progresiva a modelelor Crossfade Edition ale Garage Italia sunt in perfecta concordanta cu BMW i3 si BMW i8.

Paris Motor Show
Anunturi auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt