Paris Motor Show

Citeste cele mai recente stiri de la Salonul Auto de la Paris. Puteti gasi informatiivideofoto dar si specificatiile tehnice ale masinilor care au fost prezentate la Mondial de l'Automobile.

2016 Paris: Honda Civic Type R Prototype

Dupa ce in urma cu cateva zile ne-au prezentat noile modele Civic, cei de la Honda aduc in prim planul Salonului International Auto de la Paris prototipul viitoarei generatii Civic Type R. Conform reprezentantilor constructorului nipon, noile modele vor fi lansate in a doua jumatate a anului ce urmeaza si vor pastra intacte majoritatea elementelor care ne sunt prezentate acum.

Un alt punct important pe care au tinut sa-l sublinieze acestia a fost acela ca noua generatie Civic Type R va ajunge in cele din urma si pe piata auto din Statele Unite. Productia noilor modele Civic Type R va fi demarata in cadrul uzinei Honda din Swindon, Marea Britanie.

Noua generatie Type R este construita avand la baza modelele celei de-a zecea generatii Civic, inginerii de design plusand cu un look mult mai agresiv si sportiv care sa atraga toate privirile. Printre elementele noi pe care le gasim la aceasta noua generatie putem remarca cu usurinta priza de aer de dimensiuni generoase aplicata in capota si noua evacuare tripla.

De asemenea, nici logo-uri-le Honda de culoare rosie sau numeroasele insertii de fibra de carbon nu se fac lipsite nici de aceasta data. Prototipul Civic Type R este echipat cu un set de jante piano black cu dimensiuni de 20 inci si cu pneuri de 245 mm.

Din pacate, odata cu dezvaluirea lui Civic Type R Prototype nu au fost facute publice prea multe detalii legate de motorizarea modelelor noii generatii, acest lucru lasand loc la multe speculatii atat din partea fanilor, cat si din partea publicatiilor de specialitate.

Conform celor din presa din Marea Britanie, noul model Civic Type R va fi dotat cu aceeasi unitate de motorizare pe benzina de pe actualul model, cu o capacitate de 2.0 litri, care va fi capabila sa dezvolte o putere in jurul sumei de 320 de cai putere.

Una dintre marile intrebari de pana acum in ceea ce priveste viitorul Civic Type R era legata de sistemul de tractiune cu care va fi echipata. Majoritatea celor care si-au exprimat parerea in lunile anterioare spuneau ca, din cauza faptului ca noua generatie va dezvolta peste 310 cai putere, cei de la Honda vor fi obligati sa o echipeze cu un sistem 4x4.

Insa, din informatiile pe care le avem pana in prezent, se pare ca noile modele Civic Type R isi vor pastra sistemul de tractiune fata. De asemenea, ascultand de parerile fanilor acestui model, cei de la Honda par decisi sa pastreze si transmisia manuala de la actualul model.

Paris Motor Show
Anunturi auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt