Paris Motor Show

Citeste cele mai recente stiri de la Salonul Auto de la Paris. Puteti gasi informatiivideofoto dar si specificatiile tehnice ale masinilor care au fost prezentate la Mondial de l'Automobile.

2017 Land Rover Discovery isi face debutul oficial la Salonul Auto de la Paris

Editia din acest an a Salonului International Auto de la Paris ne aduce si o noua generatie a celebrului Land Rover Discovery, unul dintre cele mai cunoscute si apreciate SUV-uri care au fost produse pana in acest moment.

Lansat pentru prima data in Marea Britanie in 1989, Discovery ajunge astazi la cea de-a cincea generatie. In cei 27 de ani de existenta, Land Rover Discovery s-a vandut in peste 1,2 milioane de exemplare in intreaga lume.

Constructorul britanic anunta acum schimbari importante pentru aceasta generatie, schimbari menite sa duca noul model pe cea mai inalta treapta a SUV-urilor prezente acum pe piata. Vanzarile noului model sunt preconizate a incepe in primavara anului care urmeaza.

Liniile generale ale celei de-a cincea generatii Discovery isi au inspiratia in Discovery Vision, concept prezentat in urma cu doi ani la Salonul Auto de la New York. Noul Discovery se poate lauda cu un mic surplus in ceea ce priveste lungimea, avand acum o formula a dimensiunilor de 4970 mm x 2220 mm x 1846 mm. In acest timp, ampatamentul masoara 2923 mm, iar masa totala ii este de 2115 kilograme.

Potentialilor clienti li s-au pregatit o intreaga gama de 17 nuante din care isi pot alege culoarea caroseriei, acestia putand de asemenea sa opteze pentru o nuanta diferita a acoperisului. Un capitol interesant la care puncteaza noul Discovery este cel al blocurilor optice cu LED, acestea propunand patru moduri de iluminare pentru faza scurta si unul pentru faza lunga.

Lucrurile stau foarte bine si la interior, acolo unde noul Discovery poate gazdui pana la 7 persoane adulte, dispunand de un spatiu destul de generos dedicat acestora. Fiind vorba despre un SUV, un aspect important este cel al volumului de depozitare a bagajelor care este de 278 litri in standard. In cazul in care una sau chiar ambele banchete din spate sunt rabatate, volumul poate creste pana la 1137, respectiv 2400 litri.

Gratie ampatamentului mai mult decat generos, banchetele din spate sunt dispuse la o inaltime superioara fata de locurile din fata, creand astfel o vizibilitate excelenta pentru toti pasagerii.

In ceea ce priveste motorizarea noului Discovery, clientii vor putea alege intre o unitate pe benzina V6 care produce 360 cai putere si un cuplu maxim de 450 Nm si alte doua propulsoare diesel.

Primul dintre ele este un SD4 care livreaza 240 cai putere si un cuplu maxim de 500 Nm, iar al doilea este un TD6 de 258 cai putere si 600 Nm. Cel mai rapid dintre acestea este benzinarul Si6, propulsor care duce la o accelerare de la 0 la 100 km/h in mai putin de 7 secunde.

Paris Motor Show
Anunturi auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt