Paris Motor Show

Citeste cele mai recente stiri de la Salonul Auto de la Paris. Puteti gasi informatiivideofoto dar si specificatiile tehnice ale masinilor care au fost prezentate la Mondial de l'Automobile.

Salon Auto Paris 2018: Peugeot a prezentat noile modele 3008 si 508 plug-in hybrid

Stim ca sunt multi cei care s-au plans, in ultima vreme, de lipsa sistemului de tractiune integrala de pe modelul 3008, dar suntem siguri ca vor fi extrem de incantati sa afle ca inginerii de la Peugeot se vor ocupa, in sfarsit, de aceasta problema.

E adevarat ca sistemul va fi disponibil exclusiv pe versiunea de top 3008 GT, modelul HYBRID4, care combina un propulsor pe benzina PureTech, de 1,6 litri, cu un motor electric montat pe axul frontal si un altul care actioneaza rotile din spate.

Motorul pe combustie interna produce 200 de cai putere, iar cele doua propulsoare electrice ajung la 110 cai. Astfel, cu o putere combinata de peste 300 de cai putere, noul Peugeot 3008 GT HYBRID4 cu tractiune integrala are nevoie de doar 6 secunde si jumatate pentru a ajunge la 100 de km/h.

In plus, masina are, cu ajutorul pachetului de baterii de 13,2 kWh, o autonomie de 60 de kilometri in varianta electrica, cifra confirmata si de noile teste de rezistenta si poluare.

In ceea ce priveste propulsia HYBRID standard, aceasta va fi disponibila si pe versiunea crossover 3008, dar si pe variantele liftback si break ale modelului 508. Acestea sunt echipate cu un motor conventional de 180 de cai si doar cu un propulsor electric de 110 cai putere, astfel ca vor ajunge la un total de 225 de cai.

Mai mult, aceste versiuni cu tractiune frontala beneficiaza de un pachet de baterii ceva mai mic, de doar 11,8 kWh, care ofera o autonomie, pe cele doua modele 508, de 40 de km.

Daca trebuie sa vorbim si despre incarcarea acestor baterii, va fi nevoie de 7 ore cu un sistem standard (3,3 kW, 8A) sau patru ore cu unul rapid (3,3 kW 14A). Daca va grabiti, exista si optiunea unui Wallbox (6,6 kW 32A), care va reduce timpul de incarcare completa la o ora si 45 de minute.

Desi Peugeot a prezentat deja cele trei modele electrificate, ele nu vor fi valabile in Europa mai devreme de cel de-al doilea trimestru al anului 2019.

Paris Motor Show
Anunturi auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt