Paris Motor Show

Citeste cele mai recente stiri de la Salonul Auto de la Paris. Puteti gasi informatiivideofoto dar si specificatiile tehnice ale masinilor care au fost prezentate la Mondial de l'Automobile.

Salonul Auto de la Paris 2018: Peugeot ne prezinta e-Legend Concept inspirat de 504 Coupe

Cu 120 de ani de istorie in industria auto, Peugeot este unul dintre cei mai vechi "jucatori" pe aceasta piata, dar si creatorul unor modele cu adevarat frumoase.

De exemplu, la finalul anilor '60, compania franceza a facut echipa cu specialistii de la Pininfarina si a creat minunatul 504 Coupe, iar acum Peugeot este pregatit sa ne prezinte echivalentul modern al acestui model, sub forma conceptului e-Legend.

Masina va debuta luna viitoare la Salonul Auto de la Paris 2018 si ofera o imagine din trecut la timpul prezent, fiind vorba despre un model complet electric care foloseste si un sistem autonom avansat.

Farurile duble sunt inspirate de vechiul coupe, la fel ca partea din fata, iar grila este doar de decor, de vreme ce masina nu are un motor cu combustie interna.

Taiate direct in caroseria masinii, aripile modelului adapostesc jante de aliaj de 19 inch care nu arata doar bine dar cele frontale incorporeaza si pasaje de circulatie a aerului pentru racirea pachetului de baterii. Sa nu uitam de portiunea finisata in negru din partea de jos a stalpului spate, care nu doar aminteste de modelul coupe 504, dar contine si un display pe care gasim un mesaj de intampinare personalizabil si nivelul de incarcare a bateriilor.

La interior, temele retro continua, noul e-Legend adoptand un design minimalist, specific masinilor de altadata. E adevarat ca, pe de alta parte, instrumentele de control conventionale au fost inlocuite de un ecran tactil de 6 inch si un buton rotativ, in timp ce in stanga volanului ne intalnim si cu un comutator digital pe care se afla comenzile configurabile in functie de modul de sofat.

Noul concept este, fara indoiala, foarte tehnologizat, beneficiind si de ecrane de 29 de inch in portiere si de 12 inch in parasolare. In plus, in masina mai intalnim si un display curbat de 49 de inch asa ca, alaturi de alte ecrane distribuite in cabina, ajungem la nu mai putin de 16 ecrane de diferite marimi.

Peugeot a instalat un pachet masiv de baterii de 100 kWh care ofera, conform celor mai recente teste, autononomie pentru nu mai putin de 600 de km. Daca va grabiti, acest pachet de baterii are nevoie de doar 25 de minute de incarcare pentru o autonomie de 500 de km.

Aceasta propulsie electrica produce 456 de cai putere si un cuplu-forta masiv de 800 Newtoni-metru distribuit pe ambele axe, asa ca e-Legend accelereaza pana la 100 de km/h in mai putin de patru secunde, iar viteza maxima ajunge la 220 de km/h.

Noua ne-ar placea o versiune de productie a noului e-Legend, dar stim ca e doar un vis, de vreme ce Peugeot nu are in planurile de viitor o varianta de serie a acestui model.

Paris Motor Show
Anunturi auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt