Paris Motor Show

Citeste cele mai recente stiri de la Salonul Auto de la Paris. Puteti gasi informatiivideofoto dar si specificatiile tehnice ale masinilor care au fost prezentate la Mondial de l'Automobile.

Salon Auto Paris 2018: Noul Audi R8 LMS GT3 si-a facut debutul!

Iata ca am avut dreptate atunci cand vorbeam despre misteriosul debut de la Salonul Auto de la Paris 2018 si un nou model Audi R8. Producatorul german a prezentat, in prima zi a salonului de la Paris, o noua versiune, mai evoluata, a modelului de curse R8 LMS, numita Audi R8 LMS GT3, a patra masina de genul acesta lansata in ultimii patru ani de Divizia Sport a marcii.

Despre noua varianta, producatorul spune ca a fost "finisata conform cerintelor clientilor marcii", mai ales din punct de vedere tehnologic si al costurilor de operare.

Asta inseamna ca inginerii si designerii marcii au petrecut mai mult timp discutand cu clientii pentru a ajunge la cele mai bune specificatii pentru acest model 2019. In mod interesant, pe langa echipele profesioniste de curse, oficialii de la Audi s-au intalnit si cu soferi amatori din lumea intreaga care au castigat curse in aceasta clasa.

"Pentru dezvoltarea acestei masini, ne-am concentrat pe clienti si pe nevoile lor", a declarat, in momentul prezentarii oficiale de la Paris, Chris Reinke, seful Diviziei Audi Sport.

"Mai mult, prima etapa a procesului de design al masinii s-a concentrat pe cat mai multe discutii cu echipele noastre", a completat oficialul german.

Eforturile reunite ale echipei s-au concentrat in special asupra aspectelor aerodinamice ale modelului care, combinate cu noul sistem de racire, ar trebui sa duca la o mai buna consistenta a acesteia in conditii grele de drum.

Si mai important ni se pare faptul ca intervalurile de serviciu pentru ambreiaj si transmisie sunt ceva mai lungi, ceea ce inseamna mai putini bani de intretinere atat pentru echipele profesioniste, cat si pentru cele de amatori.

Cei de la Audi sustin ca toate aceste modificari moderate au fost gandite pe versiunea concept a masinii, asa ca raman invizibile ochiului liber.

Oficialii de la Audi Sport au declarat ca primele masini, care vor costa 398.000 de euro (TVA inclus), vor ajunge la primii clienti la inceputul lunii noiembrie 2018.

Mai mult, daca nu sunteti siguri ca vreti sa comandati un R8 LMS nou, puteti monta noul kit pe varianta mai veche, operatiune care va va costa 28.000 de euro. Masinile vor fi omologate pentru cursele FIA din luna ianuarie 2019.

Paris Motor Show
Anunturi auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt