Paris Motor Show

Citeste cele mai recente stiri de la Salonul Auto de la Paris. Puteti gasi informatiivideofoto dar si specificatiile tehnice ale masinilor care au fost prezentate la Mondial de l'Automobile.

Kia aduce Niro EV in Europa cu un nume schimbat: e-Niro

In urma cu patru luni, in luna mai, sud-coreenii de la Kia prezentau Niro EV, o versiune electrica a SUV-ului cu acelasi nume. Ei bine, acest Niro EV a fost disponibil initial doar pe piata asiatica. Insa, se pare ca asiaticii au fost multumiti de rezultatele obtinute pana acum de Niro EV, dorind acum sa il aduca si pe piata europeana.

Drept pentru care, cei de la Kia se vor prezenta la inceputul lunii octombrie la Salonul Auto de la Paris 2018 cu Kia e-Niro. Asa cum observati si voi, sud-coreenii au decis sa ii schimbe numele acestui model pentru piata europeana.

Din punct de vedere tehnic, Kia e-Niro este echipata sub capota cu o unitate de motorizare electrica, capabila sa produca 150 kW. Asta inseamna echivalentul a 204 cai putere, ceea ce trebuie sa recunoastem ca nu este deloc rau.

De asemenea, cuplul maxim dezvoltat de aceasta unitate electrica ajunge pana la 395 Nm. Cu o astfel de echipare tehnica, Kia e-Niro se poate lauda cu un timp de doar 7.8 secunde necesar pentru un sprint de la 0 la 100 km/h. Asadar, Kia e-Niro sta destul de bine si din punct de vedere tehnic!

Aceasta versiune este echipata, de asemenea, si cu o baterie de 64 kWh. Aceasta baterie asigura o autonomie de pana la 485 de kilometri, conform ciclului WLTP. Ba chiar autonomia poate sa fie si mai mare daca este masurata exclusiv in mediul urban, aceasta ajungand pana la 615 kilometri.

In cazul in care nu sunteti atat de pretentiosi, puteti alege si versiunea care este echipata cu o baterie de 39.2 kWh. In acest caz, autonomia va fi de doar 312 kilometri. De asemenea, si motorul electric va avea o putere mai slaba, de doar 100 kW. Ceea ce inseamna o putere de 136 de cai putere. In acest caz, acceleratia de la 0 la 100 km/h se poate face intr-un timp de 9.8 secunde.

Vom avea cateva noutati si la interior, acolo unde vom gasi cateva functii specifice pentru o masina electrica. Spre exemplu, nivelul de incarcare al bateriei va putea fi monitorizat permanent. De asemenea, localizarea statiilor de incarcare se va putea face foarte usor prin intermediul unei harti.

Noul Kia e-Niro va debuta in numai cateva saptamani, in cadrul Salonului Auto de la Paris. De asemenea, se pare ca si debutul comercial este programat tot pentru finele acestui an.

Paris Motor Show
Anunturi auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt