Paris Motor Show

Citeste cele mai recente stiri de la Salonul Auto de la Paris. Puteti gasi informatiivideofoto dar si specificatiile tehnice ale masinilor care au fost prezentate la Mondial de l'Automobile.

Lexus ne prezinta Kinetic Seat Concept - scaunul care revolutioneaza industria

Cei de la Lexus vor fi prezenti la Salonul Auto de la Paris, asta este o certitudine, pe care o cunoastem deja de ceva timp. Nu este deloc un lucru surprinzator pentru noi, cei care facem parte domeniul acesta. Ceea ce este, insa, o stire interesanta, este ca Lexus va prezenta la Paris un concept nou, un scaun auto.

Aceasta ramura a industriei auto a fost relativ neschimbata de-a lungul anilor. Au existat, evident, imbunatatiri aduse scaunelor dar in principiu ele au ramas la fel: o parte mai joasa (sezutul), o parte mai ridicata (spatarul), niste material (sau uneori piele) si cateva functii de ajustare dupa bunul plac.

Ei bine, Lexus Kinetic Seat Concept nu este asa cum stiati! Compania Lexus vrea sa impinga scaunele inspre viitor. Asa cum bine ati intuit, acesta nu este un scaun obisnuit, el este capabil sa revolutioneze intregul „principiu al scaunelor auto”.

Numit Lexus Kinetic Seat Concept, scaunul este, probabil, cea mai bine gandita solutie din istoria statului pe scaun. Acesta este capabil sa se adapteze la forma, astfel incat soferul sa aiba un confort sporit atunci cand se aseaza la volan. In plus, reprezentantii companiei Lexus spun despre inventia lor, ca aduce un plus in ceea ce priveste vizibilitatea.

Cuvantul Kinetic, in viziunea celor de la Lexus, reflecta si faptul ca atat perna cat si spatarul scaunului sunt proiectate pentru a se misca cinetic cu greutatea soferului si cu fortele externe. Ei fac acest lucru pentru a ajuta coloana vertebrala sa mentina capul intr-o pozitie buna prin reducerea miscarilor cauzate de miscarea autovehiculului.

Pe langa proprietatile despre care v-am spus mai sus, Lexus Kinetic Seat Concept este unic si datorita tapiteriei, aceasta fiind si caracteristica cea mai cool, care atrage imediat privirea. Prin urmare, de indata ce deschideti portiera veti da peste o tapiterie in forma de panza de paianjen. Aceasta se intinde radial din centru spre laterale si ii confera un aspect mai frumos, ducandu-ne cu gandul un pic ca vom fi partasi la unul din drumurile din Mad Max.

Materialul folosit in confectionarea scaunului este matasea sintetica de paianjen. Prin urmare, scaunul este foarte tare si solid, dar si prietenos cu mediul inconjurator, pentru ca nu foloseste produse derivate din petrol, matasea aceasta fiind bazata pe proteine. In plus, scaunul absoarbe excelent socurile.

Lexus Kinetic Seat Concept va fi prezent, asa cum v-am mai spus, la Salonul Auto de la Paris, unde suntem convinsi ca va atrage multi vizitatori. Desigur, asa cum probabil va imaginati deja, va mai trece ceva timp pana cand scaunul va fi montat pe o masina, dar cu siguranta el stabileste noi reguli in ceea ce priveste designul scaunelor auto.

Paris Motor Show
Anunturi auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt