Paris Motor Show

Citeste cele mai recente stiri de la Salonul Auto de la Paris. Puteti gasi informatiivideofoto dar si specificatiile tehnice ale masinilor care au fost prezentate la Mondial de l'Automobile.

Generation EQ Concept anunta noile modele electrice de la Mercedes-Benz

Noua gama de modele electrice din portofoliul Mercedes-Benz nu s-a lasat prea mult asteptata si porneste la drum cu un prim concept prezentat astazi in fata pasionatilor auto din intreaga lume adunati la Salonul International Auto de la Paris.

Generation EQ Concept reprezinta astfel un SUV electric compact, care se vrea a fi primul dintre cele patru modele planuite a fi construite pe noua platforma modulara MEA. De asemenea, „EQ” anunta si noul brand care va fi alocat de acum incolo modelelor electrice, acronim care provine de la „Electric Intelligence”.

Generation EQ Concept se pare ca ar avea sub capota doua unitati de motorizare electrice, unul pe puntea fata si unul pe puntea spate, carora li se alatura un sistem de baterii modular. Autonomia maxima preconizata acestui model se situeaza in jurul a 500 kilometri, cifra ce poate varia in functie de stilul de condus al fiecaruia si de modul de rulare.

Capacitatea sistemului de acumulatori nu este una stabilita clar, aceasta putand fi crescuta incepand de la pragul de 70 kWh. Conform reprezentantilor Mercedes, bateriile vor putea fi reincarcate atat in sistemul clasic cu priza normala, cat si cu ajutorul sistemelor de incarcare wireless.

Cel mai puternic model Generation EQ va fi echipat cu un sistem de 300 kWh si cu un propulsor capabil sa dezvolte nu mai putin de 400 de cai putere si un cuplu maxim de 700 Nm. Cu o astfel de echipare, performantele inregistrate nu ar mai surprinde pe nimeni. De exemplu, vorbim despre o capacitate de accelerare de la 0 la 100 km/h posibil de realizat in mai putin de 5 secunde.

Lucrurile nu arata deloc rau nici la capitolul infatisare, designul exterior pastrand liniile generale trasate de ultimele modele lansate de constructorul german. La nivelul habitaclului interior, Mercedes-Benz atrage toate privirile printr-un ecran multimedia cu dimensiuni impresionante de 24 inci, prin intermediul caruia putand fi consultate toate informatiile necesare drumului si confortului pasagerilor.

Ecranele multimedia se gasesc chiar si pe spatarul scaunelor frontale, asigurandu-se astfel toata atentia si catre pasagerii din spate. Planurile Mercedes in segmentul electric sunt cat se poate de serioase si de lunga durata, acestia planuind sa realizeze cel putin 10 modele EQ pana in 2025.

Conform reprezentantilor constructorului german, vanzarea modelelor electrice ar trebui sa reprezinte pana in 2025 pana la un sfert din cifra de vanzari totala. Desi nu s-a facut o referire clara la pretul la care va putea fi achizitionat modelul Generation EQ, cel mai probabil un model cu o echipare de cel mai inalt nivel se va situa in jurul sumei de 60.000 euro.

Paris Motor Show
Anunturi auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt