Paris Motor Show

Citeste cele mai recente stiri de la Salonul Auto de la Paris. Puteti gasi informatiivideofoto dar si specificatiile tehnice ale masinilor care au fost prezentate la Mondial de l'Automobile.

Renault TreZor Concept prezentat la Salonul Auto de la Paris

Conceptele futuriste, desprinse parca dintr-un univers paralel al filmelor de fictiune, nu aveau cum sa lipseasca nici de la aceasta editie a Salonului Auto International de la Paris. Cei care si-au propus sa ne impresioneze in aceasta toamna sunt cei de la Renault, francezii aducand pe scena conceptul TreZor.

Astfel, prin intermediul primelor imagini oficiale facute publice de constructorul francez, aflam in cele din urma ceva mai multe detalii despre ceea ce se vrea a reprezenta un model pentru viitoarele automobile construite.

Daca in urma cu sase ani constructorul francez incanta privirile cu DeZir Concept, acum a venit momentul ca TreZor Concept sa atraga toate privirile la Paris. Conceptul ne este prezentat cu o formula a dimensiunilor de 4.700 mm x 2.180 mm x 1.080 mm si cu o masa totala de numai 1600 kilograme.

De asemenea, trebuie sa stim ca la realizarea sasiului si a caroseriei s-a folosit din plin fibra de carbon. Conceptul ne este prezentat ca beneficiind de o garda la sol de 2,5 cm si de niste prize de aer care se deschid si se inchid in functie de nevoile de racire ale sistemului.

Habitaclul interior al TreZor Concept va lua cel mai probabil ochii tuturor iubitorilor de bolizi de curse, in special datorita volanului rectangular dotat cu trei ecrane multimedia, in stilul celor pe care le regasim la monoposturile din Formula 1.

Finisajele interioare au fost puse la punct cu ajutorul specialistilor de la KEIM – cycles, firma care s-a ocupat mai mult ca sigur de insertiile de lemn de culoare rosie pe care le putem observa.

Avand in vedere ca vorbim despre un model electric, TreZor Concept este echipat cu o unitate de motorizare alimentata de doua blocuri de baterii, capabila sa dezvolte nu mai putin de 350 cai putere si un cuplu maxim de 380 Nm. De asemenea, conceptul este dotat cu un sistem de captare si reutilizare a energiei care a fost proiectat initial pentru bolizii din Formula E.

Cu o asemenea echipare tehnica nu este de mirare ca acceleratia de la 0 la 100 km/h ar fi posibil de realizat in aproximativ patru secunde si ca viteza maxima se invarte in jurul cifrei de 200 km/h. Din punct de vedere al autonomiei, TreZor Concept este estimat la aproximativ 200 kilometri, autonomie ce poate varia in functie de modul de rulare al automobilului.

Bineinteles, nici sistemul de pilot automat nu a fost dat uitarii de cei de la Renault, TreZor Concept fiind dotat cu o tehnologie care ar permite trei moduri de condus: Neutral, Sport, respectiv Superfluous Driver. Cele prezentate de constructorul francez starnesc cu siguranta imaginatia tuturor pasionatilor auto, insa modelul TreZor nu va ramane decat la stadiul de concept care nu va fi transformat intr-un model de serie.

Paris Motor Show
Anunturi auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt