Paris Motor Show

Citeste cele mai recente stiri de la Salonul Auto de la Paris. Puteti gasi informatiivideofoto dar si specificatiile tehnice ale masinilor care au fost prezentate la Mondial de l'Automobile.

2016 Paris: Seat Ateca X-Perience Concept

Seat prinde curaj dupa ce primul crossover din portofoliul sau a inregistrat un succes destul de bine conturat si se foloseste de scena Salonului International Auto de la Paris pentru a ne prezenta conceptul Ateca X-Perience. Acesta se vrea a fi un prototip care sa prefateze un viitor model de serie ceva mai bine echipat si cu mult mai capabil in ale off-road-ului.

Asadar, viitorul X-Perience este destinat celor care isi doresc ceva mai multa aventura la bordul primei generatii de SUV-uri produse de constructorul iberic. Spiritul orientat spre aventura isi face simtita prezenta si in ceea ce priveste infatisarea lui Ateca X-Perience, acesta capatand un look un pic mai agresiv si mai dur.

Acest lucru se poate observa cu usurinta si gratie numeroaselor elemente de protectie care au fost adaugate spoilelor fata si spate si caroseriei care se prezinta cu un aspect mai de anduranta. De asemenea, si vopseaua care a fost aplicata acestui concept este una speciala, prezentand un grad de rezistenta mult mai ridicat la zgarieturi.

Seat Ateca X-Perience Concept a fost echipat cu un set de pneuri specifice pentru off-road, in timp ce jantele sunt fabricate din aliaj si au dimensiuni de 18 inci. Habitaclul interior dispune in prim plan de un ecran multimedia cu diagonala de 8 inci, in timp ce sistemul de infotainment Seat Full Link poate fi conectat la tehnologiile Apple Car Play, respectiv Android Auto.

Tapiteria interioara si a scaunelor este realizata dintr-o piele de calitate peste medie, culoarea portocalie a cusaturilor contrastand cu aceasta. Logo-ul specific X-Perience isi face de asemenea simtita prezenta pe scaune si pe volanul noului model Seat.

In ceea ce priveste motorizarea noului Seat Ateca X-Perience, acesta vine echipat cu o unitate de motorizare TDI cu o capacitate de 2.0 litri, capabila sa dezvolte 190 de cai putere. Noul model X-Perience se presupune a beneficia de tractiune integrala, in timp ce transmisia se face prin intermediul unei cutii de viteze automata DSG cu sapte rapoarte.

Conform reprezentantilor constructorului spaniol, viitorul X-Perience va beneficia de sase moduri de rulare, inclusiv unul destinat off-road-ului. Printre sistemele de siguranta active oferite de prototipul X-Perience se numara functia de cruise control adaptiv sau cea de monitorizare a benzii de rulare.

Deocamdata acestea sunt toate informatiile precizate de cei de la Seat, urmand ca in anul urmator sa aflam o data mai precisa cu referire la momentul in care noul model va urma sa intre in productia de serie.

Paris Motor Show
Anunturi auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt