Paris Motor Show

Citeste cele mai recente stiri de la Salonul Auto de la Paris. Puteti gasi informatiivideofoto dar si specificatiile tehnice ale masinilor care au fost prezentate la Mondial de l'Automobile.

Volkswagen I.D. Concept isi face debutul la Paris

Dupa o buna perioada de asteptare, presarata cu cateva anunturi care nu ne ofereau atat de multe detalii precum ne-am fi dorit, Volkswagen ne prezinta in cele din urma unul dintre cele mai asteptate concepte care va fi adus la Salonul Auto International de la Paris. Este vorba despre Volkswagen I.D. Concept, un automobil care ar urma sa fie produs in serie pana in 2020 si care este prezentat de constructorul german ca fiind un nou „ambasador al marcii”.

I.D. Concept este primul automobil electric din gama de patru promisa de cei de la Volkswagen cu ceva timp in urma. Iar planurile constructorului din Wolfsburg nu sunt deloc modeste, acestia propunandu-si ca pana in 2025 sa atinga o cifra de vanzari de peste un milion de automobile electrice pe an. I.D. Concept este construit avand la baza o noua platforma construita de Volkswagen – Modular Electric Drive Kit (MEB).

La nivel de dimensiuni, noul concept electric prezentat de Volkswagen se prezinta intr-un format 4.099mm x 1.800 mm x 1.529 mm, beneficiind de un ampatament de 2.750 mm. Totodata, se pare ca linia de design pe care o vedem pentru acest concept va fi si linia generala pe care vor fi construite toate modelele electrice planuite.

Pana in acest moment nu ne-au fost oferite imagini cu habitaclul interior al modelului, insa se pare ca acesta este realizat pe baza principiilor Open Space si ca va oferi un spatiu mai mult decat generos pasagerilor.

In ceea ce priveste motorizarea I.D. Concept, automobilul ar urma sa fie echipat cu un propulsor electric capabil sa dezvolte 170 de cai putere. Autonomia de care se va bucura viitorul model electric Volkswagen va varia intre 400 si 600 kilometri. De asemenea, va spunem si ca prin aceasta echipare tehnica, I.D. Concept este capabil sa atinga o viteza maxima de 160 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h poate fi realizata in 8 secunde.

Sistemul complet de pilotare automata pare a fi extrem de bine pus la punct deja inca din acest moment, acesta propunand un intreg ansamblu din care fac parte patru scanere laser si mai multe camere de supraveghere la 360 de grade.

Volkswagen I.D. Concept se vrea a fi un model care poate fi personalizat foarte usor de catre fiecare sofer in parte. Astfel, prin simpla conectare la telefonul mobil, sistemul va seta automat sistemul de climatizare, pozitia scaunelor sau postul de radio preferat de soferul in cauza.

Din informatiile prezentate de cei de la Volkswagen, primul model electric I.D. va fi lansat in 2020 si va fi vandut in paralel cu modelele Golf. Pretul unui automobil ar urma sa nu depaseasca suma de 30.000 euro.

Paris Motor Show
Anunturi auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt